Start van hoofdcontent

112

nl

Groep scooterrijders misdraagt zich in West, vier aanhoudingen

6 april 2019, 19.03 uur · Aangepast 6 april 2019, 22.33 uur

Een groep van zo'n twintig scooterrijders heeft vanmiddag de openbare orde in de stad verstoord. De politie heeft vier aanhoudingen verricht. Ook heeft de politie vier scooters in beslag genomen.

De groep scootterrijders maakte veelvuldig verkeersovertredingen, zegt de politie. Zo gooiden ze met voorwerpen naar omstanders, reden ze door voetgangersgebieden en dekten ze hun kentekenplaten af. De politie kreeg meldingen binnen vanuit verschillende plekken in de stad, waaronder de Kinkerstraat en de Nassaukade. 

Lees ook: Protesterende rijbaanweigeraars rijden met 25 km/u de A10 op (en af)

Ook kreeg AT5 beelden binnen van ongeregeldheden op het Mercatorplein. Op de beelden is te zien hoe de scooterrijders verkeersborden met zwarte spray bespuiten. Ook een omstander lijkt bespoten te worden met de spray.

Lees ook: Rijbaanweigeraars demonstreren op de Dam: 'Tegengas bieden aan gemeente'

De ongeregeldheden lijken te maken te hebben met de nieuwe regels voor snorscooters die op 8 april ingaan. Snorscooters moeten dan de rijbaan op en bestuurders worden verplicht een helm te dragen. De afgelopen dagen is in de stad meerdere keren geprotesteerd tegen de maatregelen.