Start van hoofdcontent

112

NL
V

Saadia ait-Taleb vecht strafontslag aan: 'Mijn leven is nog steeds een nachtmerrie'

25 april 2019, 11.52 uur · Foto: AT5

Voormalig topambtenaar radicalisering Saaida ait-Taleb heeft vandaag bij de rechtbank haar strafontslag aangevochten. Zij werd twee jaar geleden ontslagen omdat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling.

Ait-Taleb werkte als programmamaker voor het team radicalisering en polarisatie van de gemeente. Vanuit die rol was ze onder andere betrokken bij de 'grijze campagne' van voormalig burgemeester Eberhard van der Laan om radicalisering onder jongeren tegen te gaan. 

Lees ook: Saadia ait-Taleb schuldig aan plichtsverzuim; strafontslag niet ingetrokken 

Zakelijke relatie
In die tijd zou ze opdrachten hebben verleend aan een persoon met wie ze een relatie zou hebben gehad. Dat was voor de gemeente de reden om haar strafontslag te geven. Volgens ait-Taleb vonden zij en de man in kwestie elkaar 'leuk', maar was er alleen sprake van een zakelijke relatie, zo schrijft De Telegraaf

Lees ook: Saadia ait-Taleb in tranen tijdens rechtszaak: 'Het is enorm opgeblazen'

Nachtmerrie
Vandaag reageerde ait-Taleb in rechtszaal emotioneel op het ontslag. 'Twee jaar later is mijn leven nog steeds een nachtmerrie. Dit wens je je ergste vijand niet toe.' De uitspraak in de zaak is op 6 juni.