Whatsapp

Ajax

'Bierblikvangers' De Ligt en Van der Sar door politie vooraf geïnstrueerd

17 mei 2019, 13.25 uur · Aangepast 17 mei 2019, 14.05 uur

Dat Ajax-directeur Edwin van der Sar en aanvoerder Matthijs de Ligt gisteren tijdens de huldiging rondvliegende blikken bier voor de neus van burgemeester Halsema weggristen, blijkt niet geheel toeval. De politie had de twee Ajacieden gevraagd om extra op te letten, dat vertelt de politie vandaag aan AT5.

Tijdens de huldiging van Ajax op het Museumplein gaf Halsema een korte speech op het podium. Maar dat werd haar door een gedeelte van het publiek niet in dank afgenomen. Een fluitconcert volgde en op een gegeven moment werd er met blikken bier gegooid. Zowel Van der Sar als De Ligt wisten een blik voor het gezicht van Halsema weg te vangen.

'Compliment aan De Ligt en Van der Sar'
'Daarin moeten we een groot compliment geven aan Edwin van der Sar en Matthijs de Ligt, die de opdracht die ze van te voren hadden, uitstekend hebben uitgevoerd', vertelt politiechef Chris Koers aan AT5.

Lees ook: Politie kijkt terug op 'feestelijk verlopen huldiging', wel 34 aanhoudingen

'We wisten van te voren dat sommige mensen bepaalde sentimenten hadden, dus op dat soort momenten houden we met alles rekening en dat hebben we natuurlijk ook meegegeven aan de mensen die op het podium stonden en dat hebben ze uitstekend gedaan.'

Vuurwerkgooiers gepakt
Ook werd er vanuit het publiek met vuurwerk naar het podium gegooid toen Halsema  daarop stond. Dat vuurwerk bereikte het podium echter niet. Twee vuurwerkgooiers werden even later met behulp van camerabeelden gevonden en door agenten opgepakt.

Halsema bedankte de twee Ajacieden gisteravond al in een officiële verklaring.

De beelden van de huldiging van Ajax kijk je hier terug.

Whatsapp