Stad

Drie voortvluchtige criminelen op Schiphol aangehouden

29 mei 2019, 17.56 uur · Aangepast 29 mei 2019, 18.54 uur

Whatsapp

De politie en de Koninklijke Marechaussee hebben vandaag drie voortvluchtige criminelen aangehouden op Schiphol. Zij werden maandag door de Surinaamse politie opgepakt en zijn op het vliegtuig gezet, ze worden alle drie onder meer verdacht van betrokkenheid bij liquidaties.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekend. Volgens onder meer Het Parool en De Telegraaf zijn het de twee broers Mao R. (43) en Mario R. (39) en Alejandro 'Rambo' P. (30) die maandag in Suriname zijn aangehouden.  

Lees ook: 100.000 euro voor gouden tip over Ridouan Taghi, hoogste beloning ooit

De twee broers maken volgens het OM vermoedelijk deel uit van een criminele organisatie die zich richt op drugshandel en liquidaties. In het onderzoek naar deze organisatie zijn de internationaal gezochte Ridouan Taghi en Said Razzouki de hoofdverdachten. De broers worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

Lees ook: 'Kroongetuige Nabil B. linkt Ridouan Taghi aan zeker 12 liquidaties'

'Spotter' bij liquidatiepoging Diemen
De tot maandag voortvluchtige Alejandro P. is in december veroordeeld tot 16 jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de mislukte moordaanslag op Peter R. in Diemen in 2015. Hij kreeg deze straf voor zijn aandeel in de voorbereiding en het 'spotten' of signaleren van het slachtoffer. Bij de berechting was P. al voortvluchtig.  

Lees ook: Tot twintig jaar cel voor liquidatiepoging Peter R. in Diemen

Volgens het OM werkte Alejandro P. toen in opdracht van Naoufal F., die hiervoor tot 18 jaar gevangenis is veroordeeld en waartegen een week geleden nog levenslang is geëist. P. is na verhoor door het gerechtshof naar de gevangenis gebracht om zijn straf uit te zitten. 

Whatsapp