Gestaakte Mini-Klassieker wordt zaterdag uitgespeeld zonder publiek

29 mei 2019, 21.50 uur · Aangepast 29 mei 2019, 22.17 uur

De gestaakte kampioenswedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 wordt zaterdag zonder publiek uitgespeeld op sportcomplex De Toekomst.

Ajax heeft van de KNVB ook een boete krijgt van 2.500 euro gekregen. De Mini-Klassieker werd afgelopen zaterdag in de eerste helft stilgelegd na een opstootje op de tribune. Ouders en kennissen van spelers van Feyenoord werden belaagd door fans van Ajax.

Sussen
Na een korte afkoelperiode besloot de scheidsrechter het duel niet meer te hervatten omdat de veiligheid van de meegereisde familieleden en kennissen van spelers van Feyenoord niet voldoende kon worden gewaarborgd. Ajax-coach John Heitinga en en Feyenoord-coach Dirk Kuijt probeerden de boel nog te sussen.

Dubbel
Het stond 0-0 en er moet nog een uur worden gespeeld. Ajax moet winnen om kampioen te worden. Feyenoord heeft voldoende aan een gelijkspel. De ploeg van Heitinga kan overigens, net als Ajax 1, de dubbel pakken. Vanavond won de ploeg de bekerfinale met 3-1 van FC Groningen. In de eerste helft scoorde Kenneth Taylor uit een vrije trap. Twintig minuten voor tijd maakte Grongingen gelijkt, maar acht minuten later scoorde Taylor weer. Het 17-jarige supertalent Brian Brobbey maakte in blessuretijd de derde.