Start van hoofdcontent

Stad

nl

Metropoolregio Amsterdam zet in op meer diversiteit in techsector

3 juni 2019, 22.17 uur · Aangepast 4 juni 2019, 07.53 uur

De Metropoolregio Amsterdam komt in actie om de techsector diverser te maken. Vandaag is een actieprogramma gestart om ervoor te zorgen dat ondervertegenwoordigde groepen dezelfde kansen krijgen.

De ambities zijn groot: het is de bedoeling dat de komende vier jaar 50.000 mensen uit ondervertegenwoordigde groepen in de tech-arbeidsmarkt terechtkomen.

Op die manier moet de Amsterdamse techsector diverser worden en bestaan uit mannen en vrouwen van alle leeftijden uit verschillende culturele achtergronden. Het actieprogramma wordt opgestart in samenwerking met partners als Booking.com, TomTom en Rabobank. 

Lees ook: Snelgroeiende techsector goed voor 60.000 banen

In de techsector is de werkgelegenheid sinds 2014 het hoogst van alle sectoren in de MRA, een bestuurlijk samenwerkingsverband van de provincies Noord-Holland en Flevoland, 32 gemeentes binnen deze provincies, en de Vervoerregio Amsterdam. Eerder al bleek dat veel van die vacatures worden ingevuld door werknemers die uit het buitenland worden gehaald.

Lees ook: Enorme groei tech-sector: 1661 bedrijven in de stad

Het actieprogramma moet er nu voor zorgen dat meer mensen van eigen bodem worden opgeleid. Bovendien zijn vrouwen nog altijd zwaar ondervertegenwoordigd in de sector. Zo is 15,6 procent van de mensen die werken in de Nederlandse techsector vrouw. Het programma heeft ook tot doel daar verandering in te brengen.