Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zo ziet topcrimineel Taghi er mogelijk nu uit

16 juli 2019, 20.52 uur · Foto: Opsporing Verzocht

De politie heeft vanavond verouderingstekeningen van Ridouan Taghi en Saïd Razzouki, twee van de meest gezochte criminelen van Nederland, vrijgegeven in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Ze staan al anderhalf jaar op de Nationale Opsporingslijst, maar zijn nog altijd voortvluchtig.

Het Openbaar Ministerie verdenkt het duo van het leiding geven aan een criminele organisatie en het beramen van en opdracht geven voor tenminste zes moorden, met name in Utrecht en het Gooi.

Lees ook: 'Kroongetuige Nabil B. linkt Ridouan Taghi aan zeker 12 liquidaties'

Het is volgens de politie onduidelijk of de mannen in de tussentijd iets aan hun uiterlijk hebben veranderd, door middel van bijvoorbeeld plastische chirurgie. Op basis van de meest recente foto's heeft de politie verouderingstekeningen laten maken, om te laten zien hoe zij er mogelijk nu uit zouden kunnen zien.

Beloning van 100.000 euro
Er wordt gespeculeerd dat het duo in Mexico of Colombia verblijft of elders in Midden- of Zuid-Amerika. De politie houdt ook serieus rekening met verblijfplaatsen in Spanje, Marokko en Dubai. De hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van tweemaal 100.000 euro voor de tip die leidt tot de verblijfplaatsen van Taghi en Razzouki.

Taghi nam volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries onlangs nog contact met hem op, om te ontkrachten dat de misdaadjournalist op de dodenlijst van Taghi zou staan.