Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inzameling grofvuil vertraagd door problemen bij AEB

23 juli 2019, 14.48 uur · Aangepast 14 juli 2020, 08.19 uur · Door Redactie

De kans is groot dat het grofvuil deze week later wordt opgehaald dan normaal. Dat komt door problemen bij Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB), zo meldt de gemeente.

De afvalverbranding bij het AEB is grotendeels stilgelegd vanwege veiligheidsproblemen. De gemeente was daarom genoodzaakt om andere afvalverwerkers in te schakelen. Maar in de tussentijd stapelt het grofvuil zich al zodanig op, dat er toch al de nodige vertraging is ontstaan. 

Lees ook: 'Gemeente geeft het AEB in huidige vorm op'

Daardoor ligt het grofvuil mogelijk nog een dag langer op straat. Bovendien is het deze week niet meer mogelijk om op afspraak het afval op te laten halen. Vooral bewoners in de binnenstad en de Watergraafsmeer ondervinden daar problemen van: daar wordt grofvuil alleen op afspraak opgehaald. 

Warmte
De gemeente wijst gedupeerden erop dat ze hun grofvuil nog wel zelf kunnen inleveren bij een Afvalpunt. 'We vragen u te helpen de stad schoon te houden, zeker gezien de warmte van de komende dagen. We doen er alles aan om de dienstverlening zo snel mogelijk weer op orde te hebben.'