Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Buurtbewoners' halen verbodsbord Borneokade weg

26 juli 2019, 17.26 uur

Het stond er pas een paar dagen, maar is inmiddels alweer weggehaald. Het 'verboden-te-zwemmen-bord' bij de Borneokade is door onbekende kapers verwijderd.

Naar aanleiding van klagende buurtbewoners, die spraken van geluidsoverlast, werd twee weken geleden na een uitspraak van de rechter bekend dat er een zwemverbod zou komen op de populaire zwemlocatie bij de Borneokade. Zwemmers leken zich weinig te bekommeren om het verbod. De gemeente geeft ook aan het verbod niet te handhaven. 

Lees ook: 140 euro boete voor zwemmen bij Borneokade, maar niemand maakt zich druk

Bovendien leken niet alle buurtbewoners achter het verbod te staan. Er werd een petitie tegen het zwemverbod gestart, die gretig werd ondertekend. Toch blijkt iemand hier niet op te willen wachten.

Lees ook: Buurt (en Douwe Bob) woedend om zwemverbod Borneokade na klachten

Het verbodsbord werd vannacht verwijderd. Ook werd een waar zwempamflet achtergelaten. In blokletters valt te lezen: 'Laten we blijven zwemmen, maar hou het rustig en geniet! Geen gegil, niet op boten, afstand van boten houden', zo worden er nieuwe gedragsregels voorgesteld. 

'Samen moet het toch lukken?', wordt er afgesloten. Het blaadje is ondertekend met 'Initiatief groepje buurtbewoners.' Wie dat zijn, is niet bekend.