Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Geen nieuw zwemverbodsbord Borneokade: gemeente eerst in gesprek met omwonenden

6 augustus 2019, 14.15 uur · Aangepast 6 augustus 2019, 16.16 uur

Nadat veel commotie is ontstaan over het zwemverbod bij een steiger op de Borneokade, gaat stadsdeel Oost in gesprek met omwonenden over de toekomst van de steiger. Dat schrijft de gemeente vandaag in een persbericht.

Volgens Ivar Manuel van het dagelijks bestuur in Oost is de 'onrust en onvrede zo groot dat het stadsdeel ervoor kiest om eerst met buurtbewoners in gesprek te gaan'. Die zouden daarop hebben aangedrongen bij de gemeente. En daarnaast is de kans groot dat een nieuw bord ook zo weer weg is. 'Nieuwe borden ophangen die weer worden weggehaald', zo stelt het stadsdeel, 'heeft geen zin en kost alleen maar geld'.

Lees ook: Buurt (en Douwe Bob) woedend om zwemverbod Borneokade na klachten

Aanleiding van het verbod is dat buurtbewoners, die klaagden over geluidsoverlast, vorige maand naar de rechter zijn gestapt. Die gaf hen gelijk en dus plaatste het stadsdeel een verbodsbord. Dezelfde nacht was het bord alweer verdwenen. Waarschijnlijk zit er een groep buurtbewoners achter, want duidelijk is dat de onvrede over het zwemverbod in de buurt zeer groot is. Een petitie daarover is bijvoorbeeld al meer dan 2600 keer ondertekend.

Lees ook: 'Buurtbewoners' halen verbodsbord Borneokade weg

De Borneokade is al jarenlang een geliefde zwemplek voor veel inwoners van Oost. Ondanks dat er een zwemverbod is, zijn er maar weinig mensen die zich daar iets van aantrekken. Mocht de gemeente of Waternet komen handhaven kunnen ze een boete van 140 euro uitschrijven. Maar handhaven op zwemmers heeft niet de hoogste prioiriteit. 

Lees ook: 140 euro boete voor zwemmen bij de Borneokade, maar niemand maakt zich druk

Vorige week kondigde het stadsdeel aan zo snel mogelijk een nieuw verbodsbord op de kade te installeren, maar nu laten ze dus weten 'geen nieuw bord te plaatsen', totdat de gesprekken met buurtbewoners zijn afgerond.