Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente plaatst nieuw hek om gesloopte fietssluis Vliegenbos te vervangen

15 augustus 2019, 11.05 uur

Vorige week werd de fietssluis bij het Vliegenbos gesloopt door een vandaal. Nu heeft de gemeente een nieuw hek geplaatst om te voorkomen dat fietsers het voetpad in het bos betreden.

Het zorgt al tijden voor veel vervelende situaties in het Vliegenbos. Veel fietsers rijden een stuk over de voetpaden om zo sneller door het park te gaan. Maar de voetgangers vinden het maar niets dat de fietsers over de smalle voetpaden rijden. Daarom werd er afgelopen winter door de gemeente een hek geplaatst om fietsers te weren.

Lees ook: 'Gehate' fietssluis Vliegenbos vernield: stuk hek compleet verdwenen

Dat hek werd vorige week gesloopt waarna fietsers weer vrij baan hadden. Overigens lukte het fietsers ook toen het hek nog aanwezig was gewoon om op het voetpad te rijden. Noordelingen Bram en Hetty Oorbeek gaven eerder bij AT5 aan veel last te hebben van de fietsers. Bram werd zelfs een keer in het water geduwd en brak daarbij zijn duim. 

Nu is er dus een nieuw hek geplaatst door stadsdeel Noord. In een reactie laten zij weten dat het huidige hek een tijdelijke oplossing is. 'Binnenkort komt er een nieuwe bewonersavond over het Vliegenbos. Daaruit zal een plan komen voor het bos. Tot die tijd blijft dit hek staan.'