Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Wethouder Moorman over Cornelius Haga Lyceum: 'Ik voel me vooral gefrustreerd'

15 oktober 2019, 19.54 uur · Aangepast 16 oktober 2019, 10.24 uur

Er moet snel een gesprek komen over de toekomst van leerlingen van het Cornelius Haga Lyceum, vindt wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs). 'Waarbij de leerlingen ook bij elkaar kunnen blijven, hopelijk.'

Vandaag werd bekend dat minister Slob de financiering van de school stop gaat zetten. Volgens hem heeft het lyceum niet voldaan aan de aanwijzing om uiterlijk 14 oktober alle taken en bevoegdheden over te dragen aan een interim-bestuur.

Niet opgelucht
Moorman vroeg het schoolbestuur eerder al om op te stappen. Aanleiding was een kritisch rapport van de Onderwijsinspectie. Nu de school zelfs de deuren lijkt te moeten sluiten, is ze daarentegen niet opgelucht. 

Lees ook: Minister Slob stopt financiering Cornelius Haga Lyceum

'Natuurlijk niet, want ik wil dat de leerlingen goed onderwijs krijgen. Ik voel me eigenlijk vooral boos, gefrustreerd en ook echt verdrietig', aldus Moorman. 

Stevig gesprek
'Ik constateer dat deze bestuurder niet handelt in het belang van de kinderen, maar eigenlijk alleen aan zichzelf denkt', vervolgt de wethouder. Volgens haar is het daarom nu echt aan het bestuur om een goede toekomst te bieden aan de leerlingen. 

Lees ook: Directeur Haga Lyceum verwacht niet te stoppen: 'Kans is groter dat Russen binnenvallen'

Al is dat geen makkelijke taak, erkent Moorman. Op 1 december wordt de geldkraan in principe al dichtgedraaid. 'We moeten stevig in gesprek met schoolbesturen en het ministerie.'