Start van hoofdcontent

Stad

nl

Partij voor de Dieren bezorgd over gedumpte dieren in de stad

25 oktober 2019, 12.18 uur

Een ziek bokje in het Amsterdamse Bos, een zwaar gehavende boa constrictor op de vuilstort in Noord, een verwaarloosde kat bij het grofvuil in Zuidoost. De laatste maanden worden er met regelmaat gedumpte dieren gevonden in en rond de stad. De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen en stelt vragen aan het stadsbestuur.

Het zieke bokje werd vorige week gedumpt in een boodschappentas. 'Het had niet veel langer moeten duren, want anders was 'ie dood geweest', vertelde Sandra van de Werd van het Comité Dierennoodhulp. Drie weken eerder trof een vuilnisman een gewonde boa constrictor aan tussen een lading afval. Vermoedelijk was het dier gedumpt in een ondergrondse afvalcontainer.

Ook werden er de laatste maand zeker drie verwaarloosde katten door de Dierenambulance aangetroffen. 'De laatste paar maanden lijkt het opmerkelijk vaak voor te komen dat dieren worden gedumpt in Amsterdam', schrijft raadslid Anke Bakker in haar schriftelijke vragen. 'De Partij voor de Dieren-fractie vindt het zorgwekkend en wil dat er gezocht wordt naar antwoorden.'

Bakker wil van het stadsbestuur onder meer weten of er sprake is van een toename van het aantal gedumpte dieren. Ook vraagt ze zich af of er een verklaring te vinden is dat er zo veel gedumpte dieren in bijzonder slechte gezondheid in korte tijd worden aangetroffen.