Ajax

NL
V

Ajax reist morgenmiddag vanaf CS met de trein naar Lille

25 november 2019, 09.32 uur · Aangepast 25 november 2019, 10.34 uur · Door Redactie

Het is weer Champions League-week. Ajax speelt woensdag in en tegen het Franse Lille. Met de auto vanaf Amsterdam dik drie uur rijden, met een rechtstreekse trein is het nog sneller: 2 uur en 50 minuten. 

Ajax had daarom al eerder besloten voor deze keer de trein te pakken. Normaal gesproken moeten reizigers naar Lille in Brussel overstappen, maar de Eurostar rijdt voor Ajax rechtstreeks naar Noord-Frankrijk. Voor Ajax moet dit een minder vermoeiende manier van reizen zijn dat bovendien een duurzaam alternatief is voor de auto of het vliegtuig.

Morgen rond half twee komt de trein aan op Centraal Station, dan zullen de Ajacieden instappen. Even voor 14 uur vertrekt de snelle trein naar Lille, waar Ajax dan - als er geen vertraging is -  rond kwart voor vijf zal arriveren. Ajax reist donderdag ook terug naar Amsterdam met de trein.

Na aankomst zal de ploeg van Erik ten Hag begin van de avond gaan trainen in stadion Pierre Mauroy.  Daarna is er een persconferentie. Het zes jaar oude stadion is iets kleiner dan de Johan Cruijff Arena, er kan ruim 50.000 man in. In het uitverkochte uitvak zitten 2600 Ajaxfans. 

Hoe zijn de kansen voor Ajax?

Omdat Ajax een prima onderling resultaat heeft tegen Lille en Valencia  (beide wedstrijden 3-0 gewonnen), kan het bijna niet meer misgaan voor Ajax. De thuiswedstrijd tegen Valencia is, ongeacht het resultaat bij Lille, cruciaal. Als Ajax thuis wint van Valencia, is het door in de Champions League. Een gelijkspel tegen de Spanjaarden is genoeg als Ajax wint bij Lille.

Europa League

Als Ajax gelijk speelt tegen Lille en verliest van Valencia, dan is de Europa League het toernooi waar de Amsterdammers verder moeten gaan. Valencia en Chelsea gaan dan door naar in de Champions League, als Chelsea tenminste de laatste wedstrijd niet thuis van Lille verliest.

Kan het nog helemaal misgaan?

Ja. Maar dan moet Ajax er wel heel erg peren van bakken. Het kan maar op één manier helemaal mis gaan voor Ajax in Europa. Dan moet het met méér dan drie goals verschil van Lille verliezen en thuis met meer dan 3 goals verschil verliezen van Valencia. En dan moet Lille de laatste wedstrijd ook nog eens van Chelsea winnen. Een scenario dat eigenlijk ondenkbaar is.