Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werkzaamheden Amstelveenseweg in volle gang: 'Doorwerken en knallen met zijn allen'

29 november 2019, 16.32 uur · Aangepast 29 november 2019, 17.24 uur · Door Redactie

Nog steeds zijn de werkzaamheden voor de herinrichting van de Amstelveenseweg in volle gang. AT5's Het Verkeer neemt een kijkje om te zien hoe het er op dit moment voor staat.

AT5

Het grootste gedeelte van de werkzaamheden is volgens omgevingsmanager Hans Groot gereed. 'De voet- en fietspaden liggen erin. We zijn nu bezig met het laatse gedeelte, de trambaan en binnenkort de autorijbaan.'  

Werkzaamheden

Op de drukke Amstelveenseweg was een herinrichting nodig. Er moeten vrijliggende fietspaden komen en een gedeelde baan voor tram en bus, om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren. 'Dit project is niet zoals andere projecten. Hier moet je echt dag en nacht doorwerken en knallen met zijn allen,' vertelt een bouwvakker. 

Een ondernemer op het nabijgelegen Havenstraatterrein is blij als de werkzaamheden straks voorbij zijn.  'Qua klanten maakt het niet uit, die komen wel. Maar voor leveranciers zijn we lastig te bereiken,' laat hij weten.

'Ik vind het voor mijn bedrijf nog meevallen, ik heb nog meer te doen met de ondernemers op de Amstelveenseweg. Die zitten door de werkzaamheden al twee jaar in de ellende.' Een andere voorbijganger geeft aan dat de werkzaamheden wel te overzien zijn: 'Ik ervaar op de fiets niet heel veel last, je moet alleen even door wat dingen heen fietsen.'

Gevolgen voor het verkeer

Voor auto's is het niet mogelijk om van het Stadionplein richting het Haarlemmermeercircuit te rijden. GVB-bussen kunnen langs het werk, Connexxionbussen daarentegen worden omgeleid via de Stadionweg en de J.M Coenenstraat. Deze omleiding duurt tot 15 december.

'De werkzaamheden aan de trambaan zijn voor de kerst klaar. De rest van de werkzaamheden is in april 2020 klaar,' aldus Groot.

Quote

'Ik ervaar op de fiets niet heel veel last, je moet alleen even door wat dingen heen fietsen.'

fietser