Start van hoofdcontent

Stad

nl

Steekpartij Albert Cuyp heeft grote impact: 'Altijd bang doelwit te zijn'

30 november 2019, 20.42 uur · Aangepast 30 november 2019, 20.52 uur · Door Redactie

Het leven van Martin en Sharon Colmans, die op 16 maart van dit jaar neer werden gestoken op de Albert Cuypmarkt, is ingrijpend veranderd. Vader en zoon raakten ernstig gewond nadat zij in hun meubelwinkel door een buurman, de 46-jarige Taha E., met een mes werden aangevallen. 

AT5

Martin en Sharon Colmans runnen al jaren een meubelzaak aan de drukke markt. Toen vader Martin die dag zijn spullen binnen wilde zetten, werd hij uit het niets aangevallen door een buurman. 'Toen ik bukte zag ik een schaduw. Ik keek op en viel en toen stak hij mij in mijn been', vertelt Martin.

Psychotisch 

Nadat E. een aantal keer op Martin had ingestoken, kwam ook Sharon aan de beurt. Beide mannen werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een aanleiding was er niet. De buurman had waarschijnlijk een psychotische stoornis tijdens de steekpartij, concludeerde justitie later. 

Hoewel de familie het leven weer heeft opgepakt, blijft de impact van de steekpartij enorm. 'Je blijft altijd in je gedachten vragen: "Ben ik wel veilig? Ben ik niet ergens het doelwit van?"' Aankomende maandag is de uitspraak in de strafzaak tegen E. Het Openbaar Ministerie heeft TBS met dwangverpleging geëist. 

Slaap

'Ik moet je eerlijk zeggen, ik slaap de afgelopen tijd best redelijk, maar afgelopen week sliep ik voor geen meter. Je bent er toch mee bezig in je hoofd', vertelt Martin. Beide mannen zijn het met de eis eens, en hopen dat E. de hulp krijgt die hij nodig heeft. 'Je hoopt gewoon dat de rechtspraak je veiligheid geeft. Zodat wij weer verder kunnen gaan.'