Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Fans ADO Den Haag volgend seizoen weer welkom in Johan Cruijff Arena

22 december 2019, 20.56 uur · Aangepast 22 december 2019, 22.19 uur · Door Redactie

Supporters van ADO Den Haag zijn vanaf volgend seizoen weer welkom in de Johan Cruijff Arena. Al sinds 2006 zijn bij wedstrijden tussen de Hagenezen en de Amsterdammers alleen supporters van de thuisspelende club aanwezig.

Maar als het aan Ajax ligt gaat dat dus vanaf volgend jaar veranderen. 'Wij zijn van voornemens dat zij gewoon weer welkom zijn. Dat staat los van het feit of onze fans wel of nog steeds niet naar Den Haag mogen.'

Ook vanmiddag waren er tijdens de wedstrijd tegen ADO alleen ajacieden aanwezig. Ajax wil al jaren dat uit-supporters weer welkom zijn bij de wedstrijden, maar ADO geeft tot op heden geen gehoor. Toch zullen ADO-fans binnenkort weer welkom zijn in het Amsterdamse stadion, ook als dat andersom niet het geval is.

Molotovcocktails

Voor het verbod vonden er meerdere aanvaringen plaats tussen de supportersgroepen. Zo bestormen 70 ajacieden in 2006 het ADO-honk, waarbij er met zeker één rookbom werd gegooid. Ook waren zij bewapend met paraplu's, stokken, messen en molotovcocktails.

Anti-Joodse teksten

Ook recentelijk zijn er nog incidenten geweest tussen de supportersgroepen. Zo trokken ADO-supporters begin dit jaar naar de hoofdstad, waar zij onder andere de Dokwerker, het Stedelijk en het Van Gogh museum bekladden met anti-Joodse teksten en hakenkruizen.

Andersom werd in het ADO-supportershome een granaat aangetroffen. Een 18-jarige Amsterdammer kreeg hiervoor achttien maanden celstraf.