Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Kattenburg protesteren opnieuw tegen grotere verkeersdrukte

12 januari 2020, 20.07 uur · Aangepast 13 januari 2020, 07.12 uur · Door Redactie

Zo'n honderd buurtbewoners verzamelden zich vandaag op de Kattenburgerstraat om opnieuw te demonstreren tegen de bijwerkingen die het plan van wethouder Sharon Dijksma (Verkeer) zou hebben om de stad autoluw te maken. Zij vrezen een flinke toename van de verkeersdrukte in de straat, daarom gingen ze voor de derde keer protesteren om hun ongenoegen te uiten.

AT5

Als het aan Dijksma ligt, worden verschillende plekken rond het Centraal Station afgesloten voor auto's. Zodra die plannen doorgaan, neemt de verkeersdruk op de Kattenburgerstraat naar verwachting met 30 procent toe.

Buurtbewoners van Kattenburg vrezen dat het dan nog veel drukker gaat worden op de Kattenburgerstraat en daar zien ze flink tegenop. 'Als er 12 duizend auto's straks doorheen moeten, daar worden wij niet blij van. Plus, de luchtvervuiling die daarmee gepaard gaat, de veiligheid met oversteken. Dat willen wij niet', vertelt een buurtbewoner.

'Opnieuw kracht bijzetten'

Het is niet de eerste keer dat de Kattenburgers op de bres springen voor hun buurt. Maar dat is volgens een andere buurtbewoner wel nodig. 'We zien wel dat er wat beweging is in de politiek, dus dat er meer naar ons geluisterd wordt. Dat willen we nu opnieuw kracht bijzetten.'

Een andere omwonende die op het protest is afgekomen, beaamt wat haar buurtgenoot zegt. 'Het kabaal wat de mensen gemaakt hebben, dat was de bedoeling. Om ons even te laten horen, want er wordt niet goed geluisterd, helaas.'