Start van hoofdcontent

Stad

nl

Waterleiding Betondorp beschadigd: bewoners moeten drinkwater eerst koken

28 januari 2020, 20.44 uur · Aangepast 28 januari 2020, 21.02 uur · Door Redactie

Door een beschadiging van de waterleiding in Betondorp is het drinkwater van enkele tientallen huishoudens mogelijk vervuild geraakt. Waternet adviseert bewoners in de omgeving om voor de zekerheid het water eerst drie minuten te koken. 

De bewoners hebben hierover een brief van Waternet gekregen. Het advies om het drinkwater eerst te koken, geldt tot de resultaten van de watertesten binnen zijn. Dat zal binnen enkele dagen gebeuren, geeft een woordvoerder aan. Ook dan zullen bewoners hierover geïnformeerd worden.

Grondwerkzaamheden

De waterleiding is beschadigd geraakt bij grondwerkzaamheden in de buurt. 'Enkele straten rondom het Zuivelplein zijn getroffen', zegt een woordvoerder. 'We weten niet of er daadwerkelijk vervuiling in het drinkwater is gekomen. Daarom geven we een kookadvies om het zekere voor het onzekere te nemen.'

Geadviseerd wordt om een pan of een fluitketel te gebruiken en geen waterkoker. Een waterkoker gaat meestal vanzelf uit als het water kookt. Na drie minuten doorkoken zijn alle bacteriën en virussen die mogelijk in het water zitten, gedood. 

Waternet geeft aan dat bewoners wel zonder zorgen kunnen douchen of de afwas kunnen doen. Volgens de woordvoerder komen dit soort incidenten sporadisch voor.