Start van hoofdcontent
nl

Vrijliggende fietspaden moeten Heemstedestraat veilig maken

31 januari 2020, 09.00 uur · Aangepast 31 januari 2020, 17.01 uur · Door Redactie

Om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren wordt de Heemstedestraat heringericht. Op dit moment worden de kabels en leidingen vervangen. 'We gaan alles van gevel tot gevel eruit slopen en weer terug brengen', vertelt projectleider Mark Peeters.

AT5

In de nieuwe inrichting heeft de straat vrijliggende fietspaden en een vrijliggende trambaan. De stoepen worden smaller en er verdwijnen enkele parkeerplekken. De bomen in de straat zijn voor de werkzaamheden weggehaald. Als het werk af is worden er dertig nieuwe bomen geplant. 

Voetgangers en fietsers omgeleid

Voornamelijk de voetgangers en fietsers hebben last van de werkzaamheden. Voetgangers worden om het werk heen geleid en fietsers kunnen hun route voortzetten via parallelstraten. Autoverkeer en openbaar vervoer kunnen gewoon langs de werkzaamheden. De klus moet in december 2020 geklaard zijn. 'We hopen weg te zijn voordat Sinterklaas komt', zegt Peeters. 'En dan ziet het er allemaal prachtig uit als het goed is.'

Een goede zet

De Heemstedestraat staat bekend als een gevaarlijke straat omdat er onder andere geen gescheiden fietspaden zijn. Fietsers blijven regelmatig in de trambaan steken waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. 'Met dit weer is het dagelijks werk dat er mensen in de tramrails blijven hangen, echt levensgevaarlijk', vertelt een bewoner. Vandaar dat besloten is om de straat veiliger te maken.

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden

 

Quote

'We gaan alles van gevel tot gevel eruit slopen en weer terug brengen,'

Mark peeters