Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Man (31) aangehouden op verdenking medeplegen moord Derk Wiersum

30 januari 2020, 16.43 uur · Aangepast 30 januari 2020, 18.27 uur · Door Redactie

De politie heeft afgelopen maandag een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. De man wordt verdacht van het medeplegen van de moord.

De man werd 's ochtends in Amsterdam opgepakt door een arrestatieteam. Vandaag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft besloten dat hij veertien dagen langer in voorarrest blijft. De man zit in beperkingen en dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Doorzoekingen

Na de aanhouding heeft de politie op twee locaties in Amsterdam en Rotterdam doorzoekingen gedaan. Het is niet duidelijk of daar spullen in beslag genomen zijn.

Derk Wiersum werd op 18 september doodgeschoten vlakbij zijn huis in Buitenveldert. Hij was een van de advocaten van kroongetuige Nabil B. die verklaringen heeft afgelegd in het grote liquidatieproces Marengo. Een broer van B. werd eerder al doodgeschoten in zijn bedrijfspand in Noord.

Moordproces Wiersum

Onlangs startte het proces rond de moord op de advocaat. In een zogenaamde proforma-zitting werd besloten dat een eerder opgepakte verdachte, de 36-jarige Giërmo B. uit Almere, drie maanden langer vast blijft zitten.

Tijdens die zitting bleek dat B. na de moord opeens over veel geld beschikte. Zo gaf hij 15.000 euro uit aan een nieuwe auto. De verdachte zelf ontkende iets met de moord te maken te hebben.

Neef Taghi

Ook zou de neef van de onlangs in Dubai opgepakte Ridouan Taghi vastzitten in de moordzaak. Anouar Taghi zou een sleutelrol hebben gespeeld bij de moord. Zijn voorarrest werd maandag met dertig dagen verlengd