Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Videoverbinding voor publiek in rechtszaak moord Derk Wiersum

8 januari 2020, 13.06 uur · Aangepast 8 januari 2020, 13.19 uur · Door Redactie

Belangstellenden kunnen de eerste pro-formazitting van de rechtszaak rond de moord op advocaat Derk Wiersum volgen via een live videoverbinding.

Inter Visual Studio / Robby Hiel

Vanmiddag heeft de rechtbank informatie voor publiek en pers gepubliceerd. De rechtszaak begint op 15 januari om 13.30 uur in de Bunker in Osdorp. Op die plek hebben journalisten voorrang op de rest van het publiek. Mobiele telefoons, laptops en andere communicatiemiddelen mogen niet mee naar binnen.

Proces Holleeder

Om ervoor te zorgen dat ook andere belangstellenden het proces kunnen volgen, is er een videoverbinding met de rechtbank aan de Parnassusweg. Eerder gebeurde dat ook al bij het proces tegen Willem Holleeder.

Op 15 januari staat de 36-jarige Giërmo B. voor de rechter. Hij wordt verdacht van 'moord in vereniging'. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij degene kunnen zijn die een of meerdere schoten op de advocaat heeft afgevuurd.

Wiersum werd op 18 september doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo, waarin  de onlangs opgepakte Ridouan Taghi hoofdverdachte is.