Ajax

'Hakim Ziyech voor 45 miljoen euro naar Chelsea'

12 februari 2020, 13.52 uur · Aangepast 12 februari 2020, 14.50 uur · Door Redactie

Whatsapp

Hakim Ziyech gaat zo goed als zeker naar Chelsea, dat meldt De Telegraaf . Volgens de krant hebben Ajax en Chelsea de afgelopen 24 uur een mondeling akkoord bereikt. Als het doorgaat gaat de 26-jarige speler deze zomer voor 45 miljoen naar Londen. Nu moet Ziyech zelf nog tot een akkoord zien te komen.

Chelsea wilde afgelopen winter al zaken doen, maar dat was voor Ajax toen onmogelijk. Volgens de Britse krant The Telegraph was manager Frank Lampard daar behoorlijk 'gefrustreerd'  over en wilde hij de middenvelder koste wat het kost binnenhalen.

Champions League

Als de deal doorgaat speelt Ziyech nu zijn laatste maanden in Amsterdam. Een aantal prijzen kan hij nog winnen met de club zoals de landstitel, KNVB-beker en Europa Legaue.' Chelsea heeft hij de kans om weer opnieuw Champions League-voetbal te spelen. Dat is een belangrijke voorwaarde geweest voor de transfer' schrijft De Telegraaf

'Een spel van uitersten'

Ziyech voetbalt sinds 2016 in de hoofdstad, hij maakte zijn debuut in een thuiswedstijd tegen Vitesse. In totaal heeft hij nu 48 doelputen in 155 wedstrijden gemaakt en nog veel meer beslissende voorzetten. 'Het spel van Ziyech blijft een spel van uitersten, hij creëert de meeste kansen in de eredivisie, maar lijdt ook het meest balverlies', schreef de NOS  in een artikel afgelopen zomer. 

Whatsapp