Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dag en nacht werk aan kruising Damrak - Prins Hendrikkade: 'De hele maand herrie'

21 februari 2020, 15.01 uur · Aangepast 21 februari 2020, 15.22 uur · Door Redactie

De werkzaamheden rondom het Centraal Station zijn al een tijdje bezig en gaan ook nog wel even door. Vanaf begin maart wordt de kruising Prins Hendrikkade - Damrak aangepakt. De hele maand wordt er, dag en nacht, doorgewerkt. Met omleidingen en veel geluidsoverlast tot gevolg.

AT5

Bij de kruising van het Damrak en de Prins Hendrikkade worden in maart verschillende, ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd. De kruising wordt compleet vernieuwd.

'Dat betekent dat we eerst flink gaan slopen,' aldus omgevingsmanager Anouk Busger. Daarmee wordt bedoeld dat het beton, het asfalt en de tramsporen weggehaald worden. Als dit gedaan is wordt de straat opnieuw opgebouwd. Ook de bovenleiding en verkeerslichten worden vervangen. 

Flinke geluidsoverlast

'We gaan de hele maand heel veel herrie maken. Het werk is heel intensief. Dat brengt helaas flink wat geluidsoverlast met zich mee', vertelt Busger. Er zal de hele maand dag en nacht gewerkt worden. Een voorbijganger die in de buurt werkt klaagt: 'Ik heb veel last van het geluid. Dat drillen en heien, wel een beetje vervelend'. 

 

Quote

Het is net als je huis opruimen: het moet eerst een troep worden, voor het netjes kan worden

buurtbewoner

Fietsers omgeleid vanaf 28 februari

Vanaf 28 februari is de weg afgesloten voor fietsers. Zij moeten vanaf de Dam een andere keuze voor de route maken. 'Ik accepteer het gewoon. Het is net als je huis opruimen: het moet eerst een troep worden, voor het netjes kan worden,' aldus een buurtbewoner.

Trams stoppen van 2 tot en met 16 maart alleen aan de westkant van het stationsplein en rijden over de Nieuwezijds Voorburgwal. Tram 26 stopt aan de IJzijde. Voetgangers kunnen langs het werk via een tijdelijke brug. Ook auto's kunnen langs de werkzaamheden, die moeten alleen wat langzamer rijden. 

Eind maart klaar

Twee weken na aanvang van het werk rijden de trams weer via de normale route. Eind maart moet het kruispunt gereed zijn. Dan zijn we nog niet van de werkzaamheden rond het station af. Vanaf begin april wordt er gewerkt aan de westzijde van het Stationsplein.