Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ventweg Prins Hendrikkade verdwijnt voor auto's

22 november 2019, 18.30 uur · Door Redactie

De ventweg van de Prins Hendrikkade tussen de Kalkmarkt en de Bantammerstraat verdwijnt voor autoverkeer. In de nieuwe situatie komt een fietspad in twee richtingen, een breder voetpad en is het niet meer mogelijk om hier je auto te parkeren. AT5's Het Verkeer neemt een kijkje bij de werkzaamheden.

AT5

Door de weg in te richten als fietsroute in twee richtingen wordt de veiligheid van de weg verbeterd. Nu zorgt de weg nog vaak voor gevaarlijke verkeerssituaties tussen auto’s, fietsers en vrachtwagens die laden en lossen. Voorbijgangers zijn blij dat er op dit punt meer ruimte komt voor fietsers 'er werd hier vooral erg hard gereden door auto's' vertelt een van hen. De werkzaamheden voor het tijdelijk herinrichten van de ventweg worden gecombineerd met werkzaamheden van Liander. Zij gaan de gasleiding in de ventweg vervangen.

Tijdelijke herinrichting

De herinrichting is tijdelijk omdat de Prins Hendrikkade in 2022 volledig wordt heringericht. Dan komt er ook een definitieve inrichting voor de ventweg. Het plan is om de Prins Hendrikkade beter begaanbaar te maken voor fietsers en voetgangers. Ook wordt het wegdek vernieuwd en de leidingen vervangen. Omdat de huidige verkeerssituatie op de ventweg zo onveilig was en de weg toch open moest voor de gasleiding is besloten om niet te wachten tot de definitieve herinrichting. Dit betekent wel dat de straat twee keer op de schop gaat.

Gevolgen voor het verkeer

De ventweg is voortaan niet meer toegankelijk voor autoverkeer. Fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Kalmarkt en voetgangers kunnen gewoon langs het werk lopen. Eind februari zijn de werkzaamheden klaar.