Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Opnieuw demonstratie bij Uber; honderd chauffeurs bij hoofdkantoor

26 februari 2020, 16.20 uur · Aangepast 26 februari 2020, 22.55 uur · Door Redactie

Zo'n honderd chauffeurs zijn vanmiddag afgekomen op het taxiprotest bij het hoofdkantoor van Uber. Opvallend is dat er deze keer zowel Uber-chauffeurs, als chauffeurs van Toegelaten Taxi Organisaties (TTO) demonstreerden.

De taxidemonstratie begon vanmiddag op het NDSM-plein in Noord. Op dat moment verzamelden ongeveer vijftig chauffeurs, voornamelijk van TTO-taxi's, zich op het terrein. De TTO-chauffeurs willen, net als de Uber-chauffeurs, een chauffeursstop en hogere tarieven. 

Onderweg naar het hoofdkantoor van Uber aan de Mr. Treublaan, werd er flink getoeterd door de chauffeurs. Ook werden er speeches gehouden.

AT5

Meerdere protesten

In de afgelopen twee weken werd er al twee keer eerder gedemonstreerd bij het hoofdkantoor van Uber. Het protest van een week geleden zou een 'waarschuwing' zijn geweest, de demonstratie van vandaag is volgens de chauffeurs een 'deadline'. 

Nadat een delegatie van de chauffeurs met de directie van Uber had gesproken, kwamen ze met lege handen terug. 'Onze indruk was dat we totaal niet serieus werden genomen, terwijl ze goed wisten waarvoor we kwamen', laat een woordvoerder namens de chauffeurs weten.

Over twee weken willen de taxichauffeurs een landelijke staking organiseren op het Malieveld in Den Haag. 'Dan vechten we voor een minimumtarief voor de gehele markt.'