Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werk aan busbaan Meer en Vaart weer opgepakt: 'Visite moet je inlichten dat het weer dicht is'

6 maart 2020, 08.00 uur · Aangepast 6 maart 2020, 16.12 uur · Door Redactie

De wegwerkzaamheden aan de Meer en Vaart voor de nieuwe bus 69 (de Westtangent) zijn weer opgepakt. Het werk lag tijdelijk stil omdat de gemeente op zoek moest naar een andere aannemer. Dit betekent flinke afsluitingen en omleidingen voor het verkeer bij de Meert en Vaart. De werkzaamheden lopen door tot in het eerste kwartaal van 2021.

AT5

De werkzaamheden aan de Meer en Vaart hebben forse gevolgen voor het verkeer,  ook voor fietsers en voetgangers. 'Op dit moment kun je niet rijden vanaf het Osdorpplein tot en met de Lelylaan aan de westzijde van de Meer en Vaart', legt projectleider Richard Koenders uit.

'Verkeer kan wel gewoon de andere kant op. Ook de parkeergarage is gewoon bereikbaar.' Maar vanaf mei wordt het bouwterrein uitgebreid en kun je alleen nog langs de waterkant langs de Meer en vaart.  Een bewoner waarschuwt: 'Visite moet je echt inlichten dat het weer dicht is, dat ze om moeten rijden'.

Tot en met eerste kwartaal 2021

De Westtangent moet uiterlijk in december 2020 over de nieuwe busbaan rijden. Dan zijn er geen omleidingen voor het autoverkeer meer nodig. Wel zijn er dan nog afrondende werkzaamheden als het aanleggen van stoepen, herstelwerkzaamheden en wegbelijningen. Die worden in de eerste drie maanden van 2021 uitgevoerd. Tot de werkzaamheden klaar zijn blijven de bussen volgens de nu al geldende omleidingen rijden.

Quote

De parkeergarage is gewoon bereikbaar

Richard Koenders