Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Buurt wil doorpakken in strijd tegen longstayhotel West: 'Het is een keer klaar'

11 maart 2020, 21.00 uur · Aangepast 11 maart 2020, 21.26 uur · Door Redactie

Stadsdeel West gaat de vergunningsaanvraag voor de bouw van een longstayhotel 'helemaal opnieuw bekijken'. Daarbij moet er worden gekeken of de plannen aansluiten bij het huidige hotelbeleid. 

AT5

Het hotel zou gebouwd worden op de hoek van de Jan Pieter Heijestraat en de Borgerstraat. Maar daar zit nu een gapend gat, dat de gemoederen al 15 jaar bezighoudt. 

Eerder oordeelde de Raad van State al dat de gemeente zich opnieuw over de vergunningsaanvraag zou moeten buigen. Er zaten namelijk meerdere fouten in, die de gemeente eerst moest herstellen. 

'Er golden nog andere regels'

Maar het stadsdeel heeft nu besloten om helemaal opnieuw te beginnen. 'Er golden echt nog andere regels toen de aanvraag werd ingevoerd', verklaart een woordvoerder.

Voor actiecomité Longstay No Way is dat een opsteker. Want daardoor wordt ook de huidige hotelstop in de overweging meegenomen. 'En dan moet je van hele goede huize komen, wil je hier een hotel voor elkaar krijgen', stelt een actievoerder. 

Lange procedure

Daardoor blijft het overigens wel onduidelijk of er nou uiteindelijk een longstayhotel komt. 'We kunnen niet vooruitlopen op de uitkomst. Het is een lange procedure, die 26 weken in beslag neemt', stelt de woordvoerder. Ze benadrukt dat de aanvraag 'natuurlijk heel zorgvuldig moet gebeuren'. 

En wat dat betreft is het geduld van het actiecomité toch wel op. 'Ga je nou weer een procedure volgen? Het is een keer klaar', zegt een bewoner. 'Er moeten hier sociale woningen komen en daar zullen we voor knokken', voegt een ander toe. 

Oorspronkelijk plan

Woningbouwvereniging Stadgenoot zegt in elk geval zeer geïntereseerd te zijn in het perceel. Maar projectontwikkelaar Eras Investments laat weten vast te willen houden aan het oorspronkelijke plan.