Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Werkzaamheden nieuwe spooronderdoorgang Contactweg begonnen

14 maart 2020, 17.15 uur · Door Redactie

Tussen de Contactweg en de Nieuwe Hemweg komt een onderdoorgang voor auto- en fietsverkeer. Deze vervangt de kruising over het spoor bij de Kabelweg. Als de onderdoorgang klaar is wordt de spoorovergang afgesloten. Deze week zijn de werkzaamheden begonnen. AT5's Het Verkeer ging langs. 

AT5

De werkzaamheden zijn allemaal ter voorbereiding van de doorgang die straks onder het spoor komt. Deze onderdoorgang moet zorgen voor een betere verbinding tussen de Contactweg en de Spaarndammerdijk, maar ook voor veiligheid en bereikbaarheid tussen de Contactweg en de Nieuwe Hemweg. 'Het is inderdaad wel druk daar, misschien is een onderdoorgang dan een goede oplossing,' aldus een fietser. 

Bron: Royal HaskoningDHV/ Gemeente Amsterdam - Bron: Royal HaskoningDHV/ Gemeente Amsterdam

Voor fietsers zorgen de werkzaamheden voor een omleiding, die loopt over de Basisweg en de Transformatorweg. De omleiding kost fietsers zo'n drie minuten extra aan reistijd. Een voorbijganger die af en toe in de buurt fietst zegt: 'Prima, fietsen is gezond. Als je van tevoren weet van die drie minuten extra reistijd, dan houd je daar gewoon rekening mee'. De omleiding voor fietsers duurt tot en met 8 mei 2020. 

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden