Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weekendafsluiting Nieuwe Hemweg: 'We hopen dat het voorspoedig zal gaan'

6 december 2019, 16.55 uur · Door Redactie

Dit weekend is de Nieuwe Hemweg in beide richtingen dicht voor verkeer. Ter hoogte van de Kabelweg bij de oprit S101 van de A10 komt een nieuwe onderdoorgang die de Contactweg met de Nieuwe Hemweg verbindt. Om de bouw van de onderdoorgang mogelijk te maken wordt de Nieuwe Hemweg tijdelijk omgelegd. Dit weekend worden daarvoor de laatste voorbereidingen getroffen.

AT5

Er worden onder andere nieuwe aansluitingen gemaakt met de oude rijweg. Ook worden er doorsteken gemaakt zodat ook de fietsers gebruik kunnen maken van de nieuwe weg. Zondagavond om 23.00 is de weg weer begaanbaar voor verkeer. 

Hopen op goed weer

Het is nog even spannend met het weer. Het weer heeft zeker invloed op de werkzaamheden, vertelt Tim Steenkamp. 'Het mag niet te koud zijn en niet te hard waaien. Ook de vochtigheid is een belangrijk element.'

Als alles goed gaat kan er na dit weekend gestart worden met de aanleg van de nieuwe onderdoorgang. Hiermee hoopt de gemeente in de toekomst de verkeersdoorstroming vanaf de A10 te verbeteren.

Gevolgen voor het verkeer

Zowel auto's als fietsers worden dit weekend omgeleid via de Transformatorweg. Een taxichaffeur is niet blij met de omleiding. 'Als alles hier afgesloten is moeten wij omrijden en dat betekent voor de klant geen goed nieuws want dan komen er extra kosten bij,' vertelt hij. Een andere automobilist is wat optimistischer: 'Als het voor het algmeen belang is denk ik dat je allemaal wel een keer op je tanden moet bijten.'

De Nieuwe Hemweg gaat zondagavond 8 december om 23.00 uur weer open voor verkeer.