Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uitvoering achterstallig onderhoud Tuindorp Buiksloot: 'Buurt echt toe aan een opknapbeurt'

4 december 2019, 10.30 uur · Aangepast 4 december 2019, 10.56 uur · Door Redactie

In Tuindorp Buiksloot wordt al sinds augustus achterstallig onderhoud uitgevoerd. Er worden onder andere kabels en leidingen vervangen en nieuwe drainage en gescheiden riolering aangelegd. 'Het is een opgave om met zoveel verschillende partijen, zoveel verschillende werkzaamheden uit te voeren,' vertelt omgevingsmanager Carola van Bennekom.

AT5

Buurtbewoners hebben gemixte gevoelens over de werkzaamheden, vertellen ze in AT5's Het Verkeer. 'De werkzaamheden duren vooral erg lang,' vertelt een bewoner. 'Dat is wel jammer. Maar we moeten ons aanpassen, want dat de buurt een opknapbeurt krijgt is wel nodig. Er is namelijk zoveel jaar niets aan de buurt gedaan, dat het goed is dat het nu gebeurt.'

Saamhorigheid

Wat kenmerkend is aan dit stukje Amsterdam is de saamhorigheid in de buurt. 'Bewoners zijn hier gemeenschappelijk heel erg betrokken bij elkaar. Ze melden bijvoorbeeld geen klacht voor henzelf maar voor de buurman,' vertelt Gert-Jan Roth, die het aanspreekpunt is voor de buurt.  Uniek voor dit project is dat op verzoek van het stadsbestuur bewoners zelf mogen bepalen welke boomsoort er geplant gaat worden als de straten straks klaar zijn.

Quote

'Zoveel jaar niets aan de buurt gedaan, het is goed dat dat nu gebeurt.'

buurtbewoonster

De werkzaamheden hebben veel impact op de bereikbaarheid van de wijk. Er zijn omleidingsroutes ingesteld en de nooddiensten zijn op de hoogte zodat ze altijd overal ter plekke kunnen zijn. 'Maar dat is wel een opgave omdat we op meerdere plekken in de wijk werken,' vertelt van Bennekom. De werkzaamheden zijn eind 2020 klaar.