Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amstelveenseweg vrijdag weer open: 'Blij dat grote werk erop zit nu coronavirus om zich heen grijpt'

19 maart 2020, 13.00 uur · Aangepast 4 april 2020, 15.43 uur · Door Redactie

Na jaren werken en veel problemen is het zo ver, morgen zijn de werkzaamheden aan het Haarlemmermeercircuit en de Amstelveenseweg afgerond. Dit betekent dat de weg weer open is voor verkeer. 

Omgevingsmanager Hans Groot laat in een interview met AT5's Het Verkeer weten dat het een zeer complex project is geweest. Hij is blij dat het grote werk erop zit nu het coronavirus om zich heen grijpt. Komende zomer moet nog wel de middenberm opnieuw ingericht worden.

'De Amstelveenseweg was dringend toe aan groot onderhoud, zowel boven als onder de grond, dat hebben we aangegrepen om de Amstelveenseweg en het Haarlemmermeercircuit opnieuw in te richten', legt Groot uit. De werkzaamheden verliepen niet soepel door problemen met de ondergrond. 'Er lagen meer oude kabels en leidingen dan we eerder uit onderzoek konden vermoeden'.

Het resultaat mag er zijn na al het harde werken

'Dit project is niet zoals andere projecten. Hier moet je echt dag en nacht doorwerken en knallen met zijn allen', vertelde een bouwvakker vorig jaar november al aan Het Verkeer. Het harde werken is niet voor niets geweest. 'Amsterdammers zijn blij met de vrijliggende fietspaden en de nieuwe tramhaltes', vertelt Groot.

Er wordt wel gemend gereageerd op de nieuwe voorrangssituatie op het Haarlemmermeercircuit. 'Sommige mensen zeggen: fijn dat het autoverkeer hier nu doorstroomt, anderen vinden dat de oversteek gevaarlijker is geworden. 'Om hier een goed beeld van te krijgen gaan we de situatie monitoren'. 

Trots dat ambulances en tram altijd konden rijden

Het is een ingrijpend en langdurig project geweest. Gelukkig zijn er genoeg zaken om met trots op terug te kijken: 'Ík ben trots dat de ambulances altijd hebben kunnen uitrukken en de tram ook altijd heeft kunnen rijden.' Ook is hij blij dat het project, ondanks de tegenslagen en vertraging, wel binnen het budget is gebleven. 

Schoonheidsfoutjes worden nog aangepakt

Vrijdag zijn de werkzaamheden afgerond en gaat de Amstelveenseweg weer open. Dat betekent niet dat het werk helemaal klaar is. 'De komende weken worden de schoonheidsfoutjes er nog uit gehaald.  Zo wordt er hier en daar nog een extra kolk aangelegd. Want bij de hevige regenbuien van de afgelopen weken bleek het water niet overal goed weg te lopen'.

Komende zomer wordt de middenberm opnieuw ingericht. Hier komt een nieuw voetpad in het midden. Deze werkzaamheden zullen geen gevolgen hebben voor het verkeer.