Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Halsema adviseert religieuze groeperingen om toch niet samen te komen

27 maart 2020, 10.21 uur · Aangepast 27 maart 2020, 12.22 uur · Door Redactie

Burgemeester Halsema ontraadt religieuze groeperingen in de stad om samen te komen, hoewel dat volgens de nieuwste coronamaatregelen van het kabinet wel mag tot een maximum van dertig personen.

Dat staat in een brief die Halsema gestuurd heeft aan alle Amsterdammers waarin zij uitlegt hoe de stad omgaat met alle nieuwe maatregelen die zijn aangekondigd om verdere besmetting van het coronavirus tegen te gaan.

Ze schrijft: 'Ik wil alle religieuze groepen omwille van de volksgezondheid sterk ontraden om bijeenkomsten plaats te laten vinden, hoezeer ik de behoefte aan troost en steun ook begrijp.'

Het kabinet staat religieuze bijeenkomsten tot maximaal dertig personen toe, omdat dat een grondwettelijk recht is. Halsema erkent dat recht, maar adviseert gelovigen dus om daar toch vanaf te zien.

Quote

'Blijft u alstublieft zoveel mogelijk binnen, tenzij dat niet anders kan'

femke halsema, burgemeester

Verder benadrukt ze nog eens dat het belangrijk is dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. 'U weet dat we dit met elkaar moeten doen om te zorgen dat onze ziekenhuizen, en vooral de IC-afdelingen, het aan blijven kunnen en zo min mogelijk mensen ziek worden. Blijft u alstublieft zoveel mogelijk binnen, tenzij dat niet anders kan. U kunt naar buiten voor uw werk, voor boodschappen of een korte wandeling.'

Halsema is vandaag te gast in Het Gesprek met de Burgemeester, waarin zij ingaat op alle vragen die er leven rondom de nieuwe maatregelen. Het gesprek wordt om 17.15, 18.15, 21.15 en 23.15 uur uitgezonden op AT5, en is ook te bekijken op AT5.nl.