Start van hoofdcontent

Stad

nl

De 1,5 meter bank en de 'afstandpieper': ondernemers pitchen oplossingen voor coronacrisis

20 mei 2020, 16.52 uur · Door Redactie

Wat is het beste idee voor de anderhalve meter economie? Om die vraag draaide het vandaag in een speciale pitch. Ondernemers in de metropoolregio konden hun idee presenteren aan een vakkundige jury, en dat gebeurde uiteraard allemaal digitaal.

Een app waarmee bedrijven hun eigen virtuele wachtrij kunnen creëren, waardoor de fysieke wachtrij in de winkel verdwijnt. Een speciale badge die je kunt dragen en die je een signaal geeft als je te dichtbij een ander persoon komt en een anderhalve meter bank, waarop je mensen veilig kunt ontmoeten: de ideeën die vandaag gepresenteerd werden, dragen allemaal bij aan de nieuwe anderhalvemetersamenleving.

Hulp bij uitvoeren plannen

In totaal stuurden 123 ondernemers uit de metropoolregio hun idee in voor de wedstrijd die georganiseerd werd door de Rabobank en de Amsterdam Economic Board. De uiteindelijke winnaars krijgen hulp bij het uitvoeren van hun plannen.

Van alle inzenders mochten er vandaag tien ondernemers hun idee ook echt pitchen. De anderhalve meter bank won uiteindelijk niet. Maar dat deden wel De Groene Lobby, een initiatief waarbij opvallend geklede mensen andere mensen op een positieve manier wijzen op de anderhalve meter regel; Find Space, een digitale marktplaats voor het uitwisselen van onbenutte ruimtes en OrderMe, software waarmee gasten zonder app of account kunnen bestellen en afrekenen in de horeca.