Misdaad

Verdachte doodsteken Roderick Leta werkt niet mee aan onderzoek: Justitie eist opnieuw 18 jaar cel

22 mei 2020, 10.26 uur · Door Redactie

Whatsapp

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt verdwijnt Ahmad P., die wordt verdacht van het doodsteken van Roderick Leta, voor langere tijd in de cel. Het OM eist opnieuw een celstraf van 18 jaar tegen P. 

Leta (29) werd in januari vorig jaar met 29 messteken om het leven gebracht op de Reigersbergenstraat in West. Na uitvoerig onderzoek slaagt de politie er in een verdachte aan te houden. De inmiddels 22-jarige Ahmad P., een vriend van Leta. 

P. zelf ontkent niet dat hij betrokken is geweest bij de dood van Leta, maar een motief blijft uit. Volgens het Openbaar Ministerie had P. schulden. Een schoudertasje met geld - dat Leta altijd bij zich droeg - is nooit teruggevonden. Justitie denkt dat P. dat tasje, nadat hij Leta had neergestoken, heeft meegenomen.

Al eerder 18 jaar geëist 

Vorig jaar eiste het OM al 18 jaar cel tegen P., maar Justitie drong er bij de rechter op aan om P. eerst in het Pieter Baan Centrum (PBC) te laten onderzoeken. De rechter ging hier uiteindelijk in mee, maar naar nu blijkt heeft P. op geen enkele manier aan een onderzoek mee willen werken. 

'De deskundigen van het PBC hebben daardoor geen advies kunnen uitbrengen over zijn geestesgesteldheid. De officier van justitie blijft daarom bij zijn strafeis van 18 jaar', schrijft het OM vrijdag. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak. 

Whatsapp