Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente onderzoekt 30 km/u voor auto's in Jan Evertsenstraat en De Clercqstraat

21 juni 2020, 15.11 uur · Aangepast 22 juni 2020, 10.46 uur · Door Redactie

De gemeente is bezig met een onderzoek of de maximumsnelheid voor automobilisten op de Jan Evertsenstraat en De Clercqstraat in West terug gebracht moet worden van 50 naar 30 kilometer per uur. De snelheidsverlaging moet onderdeel worden van een grotere herinrichting van de straten. 

Google Streetview

De herinrichtingen passen in het enorme project Oranje Loper, dat van de Raadhuisstraat tot aan het Mercatorplein loopt. Veel van de bruggen op de route verkeren in slechte staat en moeten worden vervangen. De gemeente wil meteen van de gelegenheid gebruik maken om de straten vriendelijker te maken voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer. 

Hulp inwoners

Hoe dat er precies voor deze twee straten uit komt te zien, weet de gemeente nog niet. Daarom wordt ook de hulp van inwoners ingeroepen. Veel van de omwonenden hebben onlangs een brief van de gemeente hierover ontvangen met een uitnodiging deel te nemen aan een enquête.

Duidelijk is wel dat een aantal uitgangspunten steeds terugkomt: een vrij liggende verhoogde trambaan, gecombineerd auto- en fietsverkeer, bredere trottoirs, meer groen én dus een verlaging van de maximumsnelheid. Zoals dat ook gebeurt bij de Rozengracht