Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsdeel Noord start nader onderzoek naar woninginbraken Beemsterstraat

23 juni 2020, 16.14 uur · Aangepast 23 juni 2020, 17.31 uur · Door Redactie

Volgens de bewoners van de Beemsterstraat wordt de buurt geteisterd door woninginbraken. Bewoners vertelden gisteren aan AT5 dat ze zich niet veilig voelen. Het stadsdeel gaat in gesprek met de bewoners. Ze willen onderzoeken bij welke woningen het meest inbraken voorkomen. 

Het stadsdeel zegt dat de inbraken in de cijfers niet terug te vinden zijn. 'Het totaal aan inbraken en woningovervallen in Noord zijn dit jaar sterk afgenomen, ook zien we in de cijfers niet dat de Waterlandpleinbuurt een buurt is waar veel inbraken worden gepleegd.', laat een woordvoerder van stadsdeel Noord weten.

Toch zijn de bewoners van de Beemsterstraat er klaar mee. Sommigen hebben nu zelf luiken voor hun raam geplaatst en anderen hebben beveiligingscamera's opgehangen. 

Cijfers bekijken 

De gemeente gaat de cijfers bekijken en onderzoeken om welke soort woningen het precies gaat, zodat ze met gerichte maatregelen kunnen komen om de veilighgeid te verbeteren. 'Bijvoorbeeld het verbeteren van hang en sluitwerk.', aldus de woordvoerder. 

Martin Damen

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938