Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zo zag Keti Koti 2020 eruit

1 juli 2020, 07.00 uur · Aangepast 1 juli 2020, 20.12 uur · Door Redactie

Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Daarmee kwam een einde aan een periode van ruim tweehonderd jaar slavernij. Zojuist was de jaarlijkse herdenking in het Oosterpark.  

AT5

Aangepaste vorm van herdenking

De herdenking en viering van de afschaffing van de transatlantische slavernij was anders dan voorgaande jaren door de maatregelen rondom het coronavirus. 'De belangrijkste aanpassing is dat we dit jaar geen publiek kunnen ontvangen,' vertelt Linda Nooitmeer, voorzitter van NiNsee.

Het programma blijft daarentegen wel hetzelfde. 'Dat betekent dat minister van OCW Ingrid van Engelshoven aanwezig is, dat burgemeester Halsema ook aanwezig is. Die zullen ook beiden speechen, net als ik.' Daarnaast zullen er kransen worden gelegd.

Talkshow Keti Koti maand

Vanaf  17.00 uur beschouwt AT5 na op de Keti Koti maand. Dat doen we onder andere met Akwasi, Imara Limon, Mitchell Esajas en Gershwin Bonevacia. 

Keti Koti

Keti Koti maand
De hele maand juni besteedt AT5 in samenwerking met NiNsee aandacht aan het Amsterdamse slavernijverleden. Deze items zijn terug te vinden op de Keti Koti-maand specialpagina