Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hotelbezoeken nemen toe, maar nog steeds veel lege kamers

16 juli 2020, 19.30 uur · Aangepast 16 juli 2020, 20.01 uur · Door Redactie

De afgelopen weken lijken toeristen de stad weer te vinden: zo was het afgelopen weekend weer flink druk op de wallen. Een teken van hoop voor hoteleigenaren, maar de gloriedagen zijn nog ver weg. De gemiddelde bezettingsgraad neemt langzaam toe, maar schommelt rond de 20 procent.

Volgens Pim Evers van Koninklijk Horeca Nederland, staan vooral bij chique en dure hotels de meeste kamers leeg. Kleinere en toegankelijkere hotels hebben juist hogere bezettingen, maar verdienen minder omdat veel van hen de prijzen hebben verlaagd. 

Quote

Vroeger moesten we mensen buiten houden, nu moeten we ze naar binnen trekken

jim zielinski, manager the bulldog hotel

Eén van die toegankelijkere hotels is The Bulldog Hotel, midden op de Wallen. Het hotel verlaagde de prijzen en nam meerdere maatregelen: zo heeft manager Jim Zielinski de helft van zijn personeel, zo'n twintig man, moeten ontslaan. 'Vroeger moesten we mensen buiten houden, nu moeten we ze naar binnen trekken', vertelt hij. 

Maar de echte drukte blijft nog steeds uit. Slechts 20 procent van de 222 bedden is bezet. 'Dus reken maar uit. Maar we kwamen van nul, dus alles wat nu binnenkomt is mooi meegenomen', vertelt Zielinski. 

Hij probeert positief te blijven voor de komende maanden. 'Al moet je jezelf geen worst voorhouden'. De belangrijkste hoop voor de hotelbranche is dat toeristen de stad aan het einde van het jaar alsnog vinden én dat een tweede coronagolf uitblijft. 'Want dat gaan de hotels niet overleven', waarschuwt Evers. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938