Ajax wint voor oog van publiek met gemak van Utrecht (5-1)

13 augustus 2020, 20.41 uur · Aangepast 13 augustus 2020, 21.00 uur · Door Redactie

Ajax speelde vanavond voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis weer voor publiek, en stelde de 4.500 voetbalfans niet teleur. De Amsterdammers versloegen FC Utrecht in eigen huis met 5-1, met drie doelpunten op naam van Zakaria Labyad.

De Johan Cruijff Arena zat bij lange na niet gevuld; de door de gemeente verleende vergunning maakte meer toeschouwers niet mogelijk. Ook bleef het zo veel mogelijk stil, want zingen en schreeuwen is niet toegestaan.

De toon van de wedstrijd werd al vroeg gezet toen Zakaria Labyad in de vierde minuut de 1 - 0 maakte, nadat Gravenberch op de paal schoot. Utrecht kreeg niet lang daarna een kans op de gelijkmaker, nadat Mazraoui Ramselaar vloerde in het penaltygebied, maar Gustafson raakte bij de strafschop de paal.

Ondanks enig gevaar uit de hoek van Utrecht, weet Noa Lang in de 21e minuut de 2-0 te maken dankzij een pass van Ajax' nieuwste aankoop Antony. Een kwartier later zorgt Nicolas Tagliafico vervolgens voor de 3-0. De minuten vlak voor rust weet Labyad tot twee keer toe op fabelachtige wijze de 4-0 en de 5-0 te maken uit een vrije trap.

Niet lang na rust volgt dan nog bijna de 6-0, maar Lang schiet net naast de paal. Ondertussen wisselt FC Utrecht flink door. In de 70e minuut weet Othman Boussaid er dan toch nog 5-1 van te maken. Stekelenburg weet vervolgens nog de 5-2 te voorkomen.