Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fietsers Rijnstraat toch weer naar het fietspad door onveilige verkeerssituaties

20 augustus 2020, 10.28 uur · Aangepast 18 november 2020, 12.18 uur · Door Redactie

In het noordelijke deel van de Rijnstraat in de Rivierenbuurt moesten fietsers tijdelijk tussen de auto's op de rijbaan rijden. Op die manier onstond er voor voetgangers extra ruimte op het fietspad, zodat het makkelijker werd om de 1,5 meter afstandsregel in acht te nemen. Maar al die fietsers tussen de auto's blijken voor gevaarlijke situaties te zorgen en daarom wordt de regel alweer teruggedraaid: fietsers moeten weer gewoon over het fietspad.

De snelheid voor automobilisten ging tijdelijk omlaag naar 30 kilometer per uur, maar  daarmee werd het grootste knelpunt niet verholpen: een te smalle straat. Door de stoplichten op de kruising met de Vrijheidslaan staan er vaak lange rijen wachtende auto's op de Rijnstraat. Op de smalle rijbaan blijkt het voor fietsers lastig om de auto's te passeren. Bij een wachtende vrachtwagen is dat helemaal onmogelijk. En daarom wordt er veelvuldig voor de trambaan gekozen. 'Dit zorgt voor een onveilige verkeerssituatie', aldus de gemeente.

De tijdelijke coronaregel op de Rijnstraat wordt daarom per direct teruggedraaid. In andere straten zoals in de J.P. Heijestraat en de Eerste van Swindenstraat moeten fietsers nog wel steeds de rijbaan op. De tijdelijke maatregel geldt daar tot in ieder geval 31 oktober.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938