Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Duizenden handtekeningen voor behoud museum Ons' Lieve Heer op Solder

24 augustus 2020, 09.05 uur · Door Redactie

Een petitie om museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam te redden van een subsidiestop, is in twee weken meer dan 13.000 keer ondertekend. De petitie wordt morgen aan wethouder Touria Meliani overhandigd.

Arjan Bronkhorst / Museum Ons' Lieve Heer op Solder

Begin deze maand werd bekend dat het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) geen subsidie meer had toegekend aan het museum dat het verhaal vertelt over een oude katholieke schuilkerk aan de Oudezijds Voorburgwal.

Het was een klap in het gezicht voor de organisatie met 22 medewerkers, vertelde directeur Birgit Büchner eerder aan AT5.  'Ons plan is goed beoordeeld, maar toen was het potje ineens leeg. Dat is behoorlijk frustrerend.' Büchner had om 700.000 euro per jaar gevraagd. 

Einde

Door de subsidiestop dreigt het einde voor het museum. Doodzonde, stellen de initiatiefnemers van de petitie die zeggen te spreken namens buurtbewoners, ondernemers en cultuurliefhebbers. Ze willen dat de wethouder de subsidie alsnog toekent.

Dat de petitie morgen wordt overhandigd is geen toeval. Een dag later vergadert de commissie Kunst, Diversiteit en Democratisering in de Stopera.  Eerder had ook oppositiepartij CDA zich al sterk gemaakt voor behoud van het museum.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938