Start van hoofdcontent

Stad

nl

Corona kwelling voor scholen: 'Ik verwacht dat er met grote regelmaat klassen naar huis gaan'

10 september 2020, 18.00 uur · Door Redactie

Een school dicht, een klas naar huis. Deze herfst zal een turbulente periode blijven voor het Amsterdamse onderwijs, denkt schoolbestuurder Arnold Jonk van Samen Tussen Amstel en IJ (STAIJ).

AT5

Vandaag spelen enkele kinderen voor de deur van de Flevoparkschool in Oost, maar naar binnen zijn ze niet geweest. De school is dicht, want een lerares heeft corona. Daarom worden nu ook tests afgenomen bij ander personeel. De kinderen zijn thuis, net als de ouders, die nu dus niet naar hun werk kunnen.

Directeur Arnold Jonk bereidt zich voor op een lastige herfst. 'Het aantal besmettingen loopt op, maar ook het aantal verkoudheden. Dat moet getest worden en dat is nu lastig in Amsterdam.'

Communicatie ongelukkig

Bezorgde ouders stuurden AT5 twee nieuwsbrieven van de school, waarin een opvallende wending te lezen was. De directeur schreef in de eerste brief dat er geruchten rondgingen dat er een corona-uitbraak zou zijn, maar dat zeker niet aan de orde was. 'Juf N.' was alleen maar gevallen en moest 'even naar het ziekenhuis.'

Een dag later moest hij daarop terugkomen.  'Bij juf N. op onze school is corona geconstateerd... Ik benadruk dat dit tot vanmiddag bij ons NIET bekend was.' De ouders vinden dat vreemd, maar directeur Jonk van de scholenkoepel beklemtoont dat er geen informatie achtergehouden is. 'Dat zouden wij nooit doen, want zoiets komt altijd uit.' Hij zegt dat het gaat om een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Klassen naar huis

De Flevoparkschool is allerminst uniek. Bijna dagelijks krijgt AT5 berichten van leerlingen of leraren die corona hebben opgelopen. Al eerder moest een school in Zuidoost enkele dagen dicht omdat lesgeven onmogelijk werd.

Ruim zesduizend leerlingen gaan naar een school die aangesloten is bij STAIJ en dus denkt Jonk dat het leed nog niet geleden is. 'Echt dicht, dat hoop ik niet vaak mee te maken. Maar ik verwacht wel dat het met grote regelmaat zal gebeuren dat een klas een paar dagen naar huis zal gaan.' 

Vanavond moet blijken of de school morgen weer open kan, of dat er nog een dagje thuisleren aan wordt vastgeplakt voor de leerlingen van de Flevoparkschool.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938