Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Gemeente biedt clubs trainingen aan voor verbetering sportklimaat

18 september 2020, 10.33 uur · Aangepast 18 september 2020, 15.14 uur · Door Redactie

Trainers en sportleiders krijgen de komende jaren trainingen aangeboden om het sportklimaat in de stad te verbeteren. Zo kunnen de sportcoaches worden bijgespijkerd in sportpedagogiek, trainingsbegeleiding en het opvangen van signalen van racisme en discriminatie. Dit is onderdeel van het Amsterdamse sportakkoord dat vanavond zal worden ondertekend. Dit gebeurt tijdens de live-uitzending van de aftrap van de Amsterdamse Sportweek op AT5.

'Alle Amsterdammers moeten onbezorgd en met plezier kunnen sporten', zegt wethouder Simone Kukenheim. Volgens de wethouder is het van belang om te investeren in de pedagogische kwaliteit van sportclubs.

'Sporten bij een sportclub is niet alleen goed voor de fysieke en mentale gezondheid, maar kan ook een positieve rol spelen bij het voorkomen en bestrijden van allerlei maatschappelijke problemen, zoals crimineel gedrag en eenzaamheid', aldus de wethouder.

De gemeente zal de trainingen kosteloos in verschillende vormen aanbieden. Zo kunnen coaches online onder andere praktische workshops en trainingen volgen. Ook zal de gemeente sportclubs de helpende hand bieden bij het creëren van een open cultuur waarin iedereen zich welkom voelt. Daarnaast zal er worden nagedacht over het bereiken van nieuwe doelgroepen.

De trainingen zijn een onderdeel van het Amsterdamse sportakkoord, waarbij de gemeente samenwerkt met onder ander de KNVB, gymnastiekbond KNGU en het kenniscentrum NOC*NSF.

AT5