Start van hoofdcontent

Stad

nl

Extinction Rebellion demonstreert - zonder toestemming - dansend door de stad

19 september 2020, 16.15 uur · Aangepast 19 september 2020, 18.33 uur · Door Redactie

Actievoerders van Extinction Rebellion demonstreren vanmiddag zonder toestemming dansend door de stad. Eerder vandaag stonden de demonstranten op het Museumplein.

De klimaatactivisten hadden vandaag toestemming van de gemeente om tot 14.00 uur te protesteren op het Museumplein. Vervolgens moesten ze vertrekken vanwege een andere demonstratie.

De groep heeft via Facebook aangekondigd om na het evenement op het Museumplein 'rebels te dansen door de stad'. Tram 14 heeft vanwege de dansende activisten tijdelijk omgereden.

Rond 16.00 uur riep de politie de demonstranten op om weg te gaan. Daar gaven ze gehoor aan. De groep - die op dat moment bij de Stopera stond - zijn vervolgens vertrokken.

Blokkade

Gisteren werden 280 activisten van Extinction Rebellion bestuurlijk verplaatst nadat ze de kruising van de Beethovenstraat met de Gustav Mahlerlaan blokkeerden. Een actievoerder werd aangehouden op verdenking van mishandeling van een politieagent.

Extinction Rebellion heeft meerdere demonstraties aangekondigd. Na vandaag willen de activisten ook zondag op het Museumplein demonstreren. Dan mogen ze maximaal tot 19.30 uur op het plein staan.

Ook maandag wordt er in ieder geval nog een protest georganiseerd, meldt de actiegroep op Facebook. De activisten zullen dan een 'massale burgelijke ongehoorzaamheidsactie' doen. Het is niet precies duidelijk wat dat inhoudt.