Stad

NL
V

GVB-personeel geschokt na mishandeling: 'Zullen door moeten want corona is er nu eenmaal'

7 oktober 2020, 16.26 uur · Aangepast 7 oktober 2020, 21.02 uur · Door Redactie

De schrik en ook de boosheid zit er goed in bij het GVB nadat een buschauffeur op lijn 21 werd mishandeld toen hij een passagier aansprak op het niet dragen van een mondkapje. 

AT5

Intussen is de 67-jarige chauffeur weer ontslagen uit het ziekenhuis, vertelt de directeur Techniek en Operatie van het GVB Mark Lohmeijer tegen AT5, maar: 'We zijn er enorm van geschrokken, maar eigenlijk ook wel geschokt en heel boos dat dit soort dingen gebeuren.'

Incidenten in het ov zijn sinds de invoering van de mondkapjesplicht op 1 juni niet zeldzaam, maar sinds de invoering van het dringende mondkapjesadvies voor publieke binnenruimtes en de discussies daarover, is  de situatie volgens verkeerswethouder Sharon Dijksma onhoudbaar geworden. Zij pleit daarom voor een brede mondkapjesplicht, ook buiten het ov.

Quote

'Afschuw, je kan er eigenlijk niet naar kijken'

sharon dijksma, wethouder

Volgens Lohmeijer is het onacceptabel wat er is gebeurd: 'Dit kan gewoon niet.. Maar we zullen doormoeten, want we hebben nu eenmaal corona en we hebben een mondkapjesplicht, en dat is ook verstandig. Wij doen wat we kunnen doen maar hebben wel ieders steun nodig om dit werkbaar te maken.'

'Afschuw, je kan er eigenlijk niet naar kijken, ontoelaatbaar', vindt ook Dijksma. Ze hoopt dat de politie de verdachte snel weet op te sporen. En die beschikt in ieder geval over haarscherpe bewakingsbeelden uit de bus.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938