Stad

Bewoners wijk Elzenhagen boos om bomenkap: 'Stop met de moord op bomen'

16 oktober 2020, 17.27 uur · Aangepast 16 oktober 2020, 17.43 uur · Door Redactie

In de wijk Elzenhagen in Noord worden flink wat bomen gekapt. De reden is de bouw van nieuwbouwwijk Elzenhagen-Zuid en de verbetering van het grondwaterpeil. Buurtbewoners zijn niet blij met dit plan. 

'Dit was vroeger een groene oase. Ze zijn begonnen met kappen van de bomen en hebben weer nieuwe kapvergunningen aangevraagd', zegt buurtbewoner Theo van Hagen. In totaal zullen er zo'n 2150 bomen worden gekapt rondom het oude sportpark in Elzenhagen. 

Er zijn ook omwonenden die het uitgangspunt van de gemeente begrijpen. 'De woningnood is verschrikkelijk dus ik ben er niet echt op tegen', zegt een buurtbewoner. 

Nieuw groen

De gemeente wil 1250 nieuwe bomen en struiken terug planten in de nieuwe wijk. Toch zijn niet alle bewoners hier tevreden mee. 'Er worden bomen herplant maar dit zijn er echt te weinig. Er moet hier gewoon meer groen komen', vertelt een bewoner.  

Een woordvoerder van de gemeente zegt wel dat er alles aan gedaan wordt om het nieuwe groen zoveel mogelijk kwaliteit te geven. Er wordt nog onderzocht of een deel van de bomen niet gekapt, maar verplaatst kan worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938