Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aansteker en jerrycan gevonden bij autobrand in Zuid

6 november 2020, 06.36 uur · Aangepast 6 november 2020, 07.44 uur
Door Redactie · Foto: Martin Damen

Twee autobranden vannacht in de stad. Op de Gerrit van der Veenstraat in Zuid raakt een Audi onherstelbaar beschadigd en op Het Laagt in Noord een Nissan. In beide gevallen is brandstichting de zeer waarschijnlijke oorzaak. Naast de auto in Zuid lag zelfs nog een jerrycan inclusief aansteker. Drie auto's die naast de brandende voertuigen stonden raakten beschadigd.

Rond 23.15 uur is de eerste melding van een autobrand. Dat zijn twee auto's die geparkeerd stonden op een parkeerplaats bij Het Laagt. Een derde auto daar raakt beschadigd. Een getuige vertelde de politie dat vlak na het uitbreken van de brand een scooter wegreed. Of die scooter ook daadwerkelijk iets met deze autobrand heeft te maken moet worden uitgezocht.

En om 00.45 uur is er een melding van een autobrand op de Gerrit van der Veenstraat.  Daar staat een auto aan zowel de voorzijde als de achterzijde in brand. Ook hier raakt een auto die er naast staat geparkeerd beschadigd.

De brandweer blust de brand en treft een jerrycan aan. Even verderop is er een gele aansteker gevonden. De politie houdt dan natuurlijk ook sterk rekening met brandstichting. De jerrycan en de aansteker zijn  in beslag genomen voor DNA-onderzoek.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938