Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Slachtoffer schietpartij Krugerplein overleden

19 november 2020, 16.58 uur · Aangepast 19 november 2020, 17.31 uur · Door Redactie

De 30-jarige man die in de nacht van dinsdag op woensdag werd neergeschoten op het Krugerplein in Oost is overleden. Dat bevestigt de politie aan AT5.

Bij de plek van de schietpartij zijn bloemen neergelegd

De schietpartij vond dinsdagnacht iets na twaalven plaats. Volgens buurtbewoners zouden er twee schoten zijn gelost. Snel na het incident kwamen er meerdere ambulances en een mobiel medisch traumateam naar het plein, waarna het zwaargewonde slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar overleed het slachtoffer donderdag aan zijn verwondingen.

Twee verdachten

Agenten hielden korte na het incident twee verdachten aan. Zij zijn 24 en 21 jaar oud en wonen in Amsterdam. Wat de aanleiding van de schietpartij is, is nog niet bekend. Dat wordt onderzocht door een onderzoeksteam van de recherche. Op de plek van de schietpartij zijn inmiddels bloemen en kaarsen neergelegd. 

De politie komt graag in contact met mensen die voor, tijdens of na het schietincident iets opvallends hebben gezien of gehoord. Ook ontvangt de politie graag camerabeelden van de periode rond middernacht, bijvoorbeeld van beveiligingscamera's of dashcams in voertuigen.

Politiecamera's

Buurtbewoners vertelden een maand geleden aan AT5 dat het al maanden onrustig is op het plein door drugsoverlast en hangjongeren. Burgemeester Halsema besloot daarna om op drie plekken politiecamera's te laten plaatsen: op het plein zelf, op de nabijgelegen Tugelaweg en op het Albert Wittenbergplein.

Burgemeester

Naar aanleiding van het schietincident kwam de burgemeester vandaag naar het Krugerplein om in gesprek te gaan met buurtbewoners. De burgemeester laat op Instagram weten dat zij bezorgd zijn, ondanks de onlangs geplaatste camera's. Ook zegt de burgemeester met deze bewoners, de wijkagent en de stadsdeelvoorzitter te hebben besproken wat de problemen zijn en wat hier verder aan gedaan kan worden.

Ook bracht Halsema een bezoek aan de kapperszaak van Emre Serhat, die zich vlakbij de plek bevindt waar het incident plaatsvond. Woensdag sprak AT5 met Emre, die geschrokken is van de schietpartij.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938