Start van hoofdcontent

Stad

nl

Baâdoud: 'Bekladding Cornelius Haga Lyceum vervelende uitdaging'

30 november 2020, 16.29 uur · Door Redactie

Achmed Baâdoud, de dagelijks bestuurder van het Cornelius Haga Lyceum, hoopt dat de daders van de bekladdingen van de school strafrechtelijk vervolgd kunnen worden.

Op de twee gebouwen van de islamitische middelbare school aan de Naritaweg zijn vannacht leuzen als 'Weg met coupplegers', 'verraad' en 'oprotten' gespoten. Baâdoud trof de teksten rond 7.30 uur aan.

'Ik was een van de eersten die er was', vertelt de oud-stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West. 'Ik sprak ook de docenten. Iedereen was bezig om te kijken hoe we die dingen weg konden halen voordat de leerlingen kwamen. Leerlingen vinden het vervelend. Het is hun school en daar moet je met je poten vanaf blijven.'

Quote

'Leerlingen vinden het vervelend. Het is hun school en daar moet je met je poten vanaf blijven'

Achmed Baâdoud, dagelijks bestuurder Cornelius Haga Lyceum

De leuzen zijn ondertekend met de tekst 'leerlingen Haga', maar of de daders inderdaad leerlingen zijn is onduidelijk. Het lijkt in ieder geval te gaan om tegenstanders van het huidige bestuur. De vorige directeur,  Soner Atasoy, werd dit jaar geschorst en ontslagen. Een groep ouders zei toen dat er een coup gepleegd was en dat ze Atasoy terug willen.

De daders zijn hoogstwaarschijnlijk door de beveiligscamera's van de school gefilmd, al wil Baâdoud dat 'hangende het onderzoek' niet bevestigen. Agenten hebben de leuzen bekeken en er is een politieonderzoek gestart.

Een gespecialiseerd bedrijf haalt de leuzen weg.

'Ik hou van uitdagingen, maar dit zijn wel vervelende uitdagingen', zegt Baâdoud, die sinds twee maanden in het bestuur van de school zit. 'Van het inzetten op onderwijs krijg je energie. De talenten benutten van jongeren in de stad. Dan zit je niet te wachten op bekladdingen en teksten en dingen die niks met onderwijs te maken hebben.'

Wel zegt hij dat het verzet tegen het huidige bestuur kleiner is dan eerst. Hij zegt dat de school met ouders, de Inspectie van het Onderwijs, gemeente en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap spreekt over het verbeteren van de eerder ontstane 'tekortkomingen' van de school.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938